
Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Hint askerlerinin, sınırın karşı tarafından kontrol hattındaki Jandrot ve Hotspring bölgelerine ateş açtığı belirtildi.
Hindistan ile Pakistan arasındaki fiili sınır olan Keşmir’deki kontrol hattında, Hint askerlerinin açtığı ateşte 2 sivil yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.
Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Hint askerlerinin, sınırın karşı tarafından kontrol hattındaki Jandrot ve Hotspring bölgelerine ateş açtığı belirtildi.
PAKİSTAN ATEŞE KARŞILIK VERDİ
Açıklamada, açılan ateş sonucu 2 sivilin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı, Pakistan’ın ateşe karşılık verdiği kaydedildi.
HİNDİSTAN’IN BÜYÜKELÇİSİNE NOTA VERİLDİ
Pakistan Dışişleri Bakanlığı da Hindistan’ın İslamabad Büyükelçisi Gautam Bambawale’yi bakanlığa çağırarak sivil can kayıpları nedeniyle büyükelçiye protesto notası verdi.
ÇATIŞMALAR SON ZAMANDA SIK SIK YAŞANIYOR
Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir kontrol hattında iki ülke askerleri arasındaki çatışmalar, Keşmir’deki gerilimin tırmandığı 2016’nın son aylarından bu yana sık sık yaşanıyor.
10 AYDIR SÜREN GÖSTERİLERDE YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Cammu Keşmir, geçen temmuzda direniş örgütü Hizbul Mücahidin’in lideri Burhan Vani’nin öldürülmesinin ardından yoğun protesto gösterilerine sahne oldu. Bölgede 10 aydır süren gösteri ve çatışmalarda, yüzlerce direnişçi ve sivil yaşamını yitirdi.
Himalayalar’da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı bölge Keşmir, iki ülkenin İngiltere’den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.
Cammu Keşmir’deki Müslüman direniş grupları, 1989’dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan’a bağlanmak için eylem yapıyor.
Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne dek yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.
- Etiketler
- CAFERİ ALİMLER BİRLİĞİ (CABİR)’DEN KAMUOYUNA RAMAZAN AYI DUYURUSU
- İslami Cihat: Şehit Süleymani direniş ekseninin koordinatörüydü
- ABD, Irak halkının barışçıl gösterilerini şiddete dönüştürmeye çalışıyor
- Gazze’de bir Filistin’li daha şehit edildi
- İran’dan ABD’ye:”Gelin, savaş olmadan akıllı bir şekilde buradan gidin..”
- İbrahim Şeren
- Üstad! Gözlerimiz Hep Sizi Arayacak
- 9 Şubat 2018- 11:27:12
- Hüseyin Çaça
- İmam Hasan (a.s) ve Barışı
- 26 Mayıs 2019- 20:33:11
- Mehdi Aksu
- ÇANAKKALE DESTANI VE DERSLERİ!
- 30 Mart 2019- 09:28:05
- Şirali Bayat
- KADİR GECELERİ
- 15 Haziran 2017- 00:39:16
- Murtaza Akbulut
- SADIK-I ÂL-İ MUHAMMED
- 19 Ocak 2018- 12:15:15
- Musa Ayaztekin
- Hiç Düşündünüz mü Nedir Bu “Allah-u Ekber”?
- 21 Şubat 2018- 13:27:46