
Katar’a tehditler savuran Suudi Arabistan, Türkiye’den de “ricada” bulundu
Katar’a tehditler savuran Suudi Arabistan, Türkiye’den de “ricada” bulundu
Katar’a 3 Arap ülkesiyle birlikte yeni yaptırımlar uygulama kararı alan Suudi Arabistan’ın Dışişleri Bakanı “Türkiye’nin Katar krizde tarafsız kalmasını umuyoruz” dedi.
Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, “istekler listesi”ne verdiği olumsuz yanıtın ardından, Katar’a yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.
“TARAFSIZ KALMAYA DEVAM EDECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ!”
Katar’a yeni yaptırım tehdidinin ardından konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cubeyr ” Katar krizinde Türkiye’nin tarafsız kalmaya devam edeceğini ümit ediyoruz” dedi.
TÜRK ÜSSÜNÜN KAPATILMASINI İSTEMİŞLERDİ
Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın, Katar tarafından reddedilen talepleri arasında Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün kapatılması da yer alıyordu.
Türkiye, krizin ilk günündwen itibaren tarafların uzlaşması için yoğun bir çaba harcarken, Katar’ın yanında olduğunu da sık sık Cumhurbaşkanı aracılığıyla dile getirdi.
- Etiketler
- CAFERİ ALİMLER BİRLİĞİ (CABİR)’DEN KAMUOYUNA RAMAZAN AYI DUYURUSU
- İslami Cihat: Şehit Süleymani direniş ekseninin koordinatörüydü
- ABD, Irak halkının barışçıl gösterilerini şiddete dönüştürmeye çalışıyor
- Gazze’de bir Filistin’li daha şehit edildi
- İran’dan ABD’ye:”Gelin, savaş olmadan akıllı bir şekilde buradan gidin..”
- İbrahim Şeren
- Üstad! Gözlerimiz Hep Sizi Arayacak
- 9 Şubat 2018- 11:27:12
- Hüseyin Çaça
- İmam Hasan (a.s) ve Barışı
- 26 Mayıs 2019- 20:33:11
- Mehdi Aksu
- ÇANAKKALE DESTANI VE DERSLERİ!
- 30 Mart 2019- 09:28:05
- Şirali Bayat
- KADİR GECELERİ
- 15 Haziran 2017- 00:39:16
- Murtaza Akbulut
- SADIK-I ÂL-İ MUHAMMED
- 19 Ocak 2018- 12:15:15
- Musa Ayaztekin
- Hiç Düşündünüz mü Nedir Bu “Allah-u Ekber”?
- 21 Şubat 2018- 13:27:46