
ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türkiye, PKK’nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG’ye karşı harekete geçti.
Türkiye, obüs toplarıyla Suriye’nin kuzeyindeki Afrin kentinin kırsalındaki YPG mevzilerini bombalıyor. Suriye içerisinde ve sınırında, yapılacak Afrin operasyonu nedeniyle büyük bir askeri sevkiyat yapıldığı bildirildi.
ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türkiye, PKK’nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG’ye karşı harekete geçti.
Türkiye Kilis kentinde sınırdan YPG’nin elindeki Afrin kenti kırsalındaki örgütün mevzilerini obüs toplarıyla bombalıyor. Türkiye bombardımanı saat 22:30 sularında başlatırken, şimdiye kadar 20 civarında top atışının gerçekleştiği öğrenildi. Türkiye, Afrin’e bağlı Kestelcindo, Menaz, Şero, Malikiye ve Eyndakka bölgesindeki YPG mevzilerini obüs toplarıyla bombalarken, YPG ise havan toplarıyla karşılık veriyor.
Türkiye’nin obüs toplarıyla yaptığı bombalamanın YPG’nin Afrin kırsalındaki savunmasını kırmayı amaçladığı belirtilirken, TSK ve ÖSO’nun Afrin’e bağlı Telrıfat ve Minig Askeri Üssü’ne yönelik yapacağı operasyonun ise çok yakında başlayacağı ifade ediliyor. Türkiye ve ÖSO yapacağı operasyon kapsamında Suriye içerisinde ve sınırda yoğun bir askeri sevkiyat yapıyor.
Minag Askeri Üssü Afrin kentine 15 kilometre yakınlıkta bulunuyor ve büyük bir stratejik öneme sahip.
- Etiketler
- CAFERİ ALİMLER BİRLİĞİ (CABİR)’DEN KAMUOYUNA RAMAZAN AYI DUYURUSU
- İslami Cihat: Şehit Süleymani direniş ekseninin koordinatörüydü
- ABD, Irak halkının barışçıl gösterilerini şiddete dönüştürmeye çalışıyor
- Gazze’de bir Filistin’li daha şehit edildi
- İran’dan ABD’ye:”Gelin, savaş olmadan akıllı bir şekilde buradan gidin..”
- İbrahim Şeren
- Üstad! Gözlerimiz Hep Sizi Arayacak
- 9 Şubat 2018- 11:27:12
- Hüseyin Çaça
- İmam Hasan (a.s) ve Barışı
- 26 Mayıs 2019- 20:33:11
- Mehdi Aksu
- ÇANAKKALE DESTANI VE DERSLERİ!
- 30 Mart 2019- 09:28:05
- Şirali Bayat
- KADİR GECELERİ
- 15 Haziran 2017- 00:39:16
- Murtaza Akbulut
- SADIK-I ÂL-İ MUHAMMED
- 19 Ocak 2018- 12:15:15
- Musa Ayaztekin
- Hiç Düşündünüz mü Nedir Bu “Allah-u Ekber”?
- 21 Şubat 2018- 13:27:46